GYIK

Mikor teljesíthetem a túrát?

Röviden: bármikor! Ez egy egyéni körtúra, de nem előre meghatározott időpontban van, hanem mindenki egyénileg döntheti el, mikor teljesíti.
Kitűzött rajtidőpont tehát nincs, az év bármelyik napján indulhatsz. Akár nappal, akár éjszaka, amikor úgy érzed, hogy felkészültél rá – és ha erre vonatkozó korlátozás nincs éppen érvényben.

Kerékpárral lehet-e teljesíteni?

Igen, regisztráláskor ezt az opciót kell választanod!

Milyen edzettség szükséges a MaMa teljesítéséhez?

Gyalog: Ha már voltál 20 km-nél hosszabb teljesítménytúrán, nem lesz gond. Ajánlanánk egy hivatkozást: http://www.teljesitmenyturazoktarsasaga.hu

Kerékpár: A túra terepen és aszfalton halad, ezért csak mountain bike-al teljesíthető. Nézelődni, fényképezni nem nagyon van idő. Taposni kell a pedált, hogy beérj szintidőn belül. Esősebb időben, vagy nyár derekán nagyon nehéz pálya tud kialakulni. Hol a dagonya, hol pedig a nagy aljnövényzet miatt. Ezzel mindenképp számolj!

Futva: Mindenképpen szükséges a megfelelő hosszútávfutó tapasztalat, a távokhoz megfelelő állóképesség. Nem baj ha előtte futottál már legalább egy félmaratont.

Milyen edzettség szükséges a Petőfi és Város körök teljesítéshez?

A két kisebb kört azért találtuk ki, hogy kevésbé edzett sportemberek vagy edzettebb családok is végig tudjanak menni rajta gyalog vagy kerékpárral. A szintidőket úgy határoztuk meg, hogy menet közben legyen idő nézelődésre, beszélgetésre, esetleg  egy kis fagyizásra/sütizésre. Természetesen emellett a városunk megismerésére is.

Gyalog: a túra távjai 5 és 11  km, tehát mindenképpen szükség van egy kényelmes cipőre és némi tájékozódási tapasztalatra.

Kerékpár: A túra nagyobb része aszfalton halad, de van olyan szakasz ahol csak köves- és földút van, ezért leginkább a mountain bike a megfelelő. A szintidő itt is úgy lett megállapítva, hogy egy kis gyakorlattal, edzettséggel rendelkező kerékpárosnak nem jelenthet problémát. A túra útvonala főleg a Decathlon környékén forgalmas! Vigyázz ezeken a szakaszokon, csak a KRESZ előírásait betartva közlekedj!

Futva:  kis edzettségi szinttel is lehet teljesíteni.

El lehet közben tévedni?

Igen, az ember bárhol el tud tévedni, ha nincs megfelelően felkészülve!  A turistajelzések ismerete és jó tájékozódási képesség elengedhetetlen a sikeres teljesítéshez. Célszerű Gödöllői-dombság turistatérképet vinni magaddal. Az sem árt ha letöltöd az útvonaltervet.

18 év alattiak indulhatnak?

A túrán 14 éven aluliak csak nagykorú kíséretében indulhatnak, 16 éven felüliek önállóan is indulhatnak, ennél fiatalabbak csak nagykorú kíséretében.Mindenki csak saját felelősségére!

Gyalogos-t jelöltem be futhatok közben?

Semmi akadálya, nem tudjuk folyamatosan ellenőrizni, hogy futsz vagy gyalogolsz. Mindkettőnek örülünk.

Teljesíthetem többször is?

Igen, ahogy befejezted indulhatsz is akár a következő körre.

Mi fog történni egy kód leolvasásakor, honnan tudom hogy sikeres volt?

Ha leolvastad telefonoddal a QR kódot, meg kell nyitnod  a felajánlott weboldalt. A pont neve, a km és a pontos idő fog megjelenni. Ha ez megvan, biztos lehetsz benne, hogy rögzített a rendszer. Itt egy teszt kód, próbáld ki.

Lehet-e online követni a túrát?

Igen. A honlapon jobb oldalt “Most teljesítik a túrát” szöveg alatt láthatóak azok akik elindultak és még nem értek be. (Rajt és Cél kód beolvasása között), vagy az Eredmények menű alatt.  Csak akkor jelenik meg az info ha már leolvasta a rajt kódot.

Miért kell okostelefon?

A QR alkalmazás használatához.

Hogyan lehet leolvasni a QR kódot?

Tölts le a telefonodra egy QR-kód leolvasó alkalmazást! Ezzel tudod “lefotózni” a kódot, amivel automatikusan megnyílik az adott ponthoz tartozó weboldal. Itt csak be kell írnod a nevezésnél kapott 5 jegyű számkódot, és a rendszer automatikusan regisztrálja a részidődet. Néhány lehetőséget itt találsz! 

Nem találom az ellenőrző ponton a QR kódot, mit tegyek?

Minden ponton elhelyeztünk egy tartalék kódot is. Nézz körbe, az itiner alapján biztosan megtalálod. Ha nem sikerül, kérj tőlünk telefonos segítséget!

Hogyan teljesíthetem, ha nincs okostelefonom?

Több javaslat is van:  kérj kölcsön, ha ez nem működik, akkor ne indulj egyedül, ha párban mész valakivel akinek van, akkor csak arra kell figyelned, hogy a saját kódoddal be kell lépned neked is. Alkalmas készülék nélkül ne indulj el! Nem tudod leolvasni a QR kódokat, így nem regisztrál a rendszer.

Van az erdőben internet elérés?

Mindhárom szolgáltatóval teszteltük az útvonalat, sajnos van olyan szakasz, ahol nincs egyik szolgáltatónak internet lefedettsége Ha nincs térerő, ne ess kétségbe. Olvasd le a kódot, menj tovább és próbáld meg 300 méterrel odébb megnyitni. A megfelelő QR kód olvasó eltárolja a History-ban a beolvasott kódokat, így amint van neted, azonnal meg tudod nyitni.

Mi van, ha egy ponton nincs térerő?

Egy kérdéssel fentebb a válasz!

Mi történik, ha teljesítés közben beázik/lemerül a telefonom?

Úgy indulj el, hogy fel van töltve a telefon. Esetleg vihetsz magaddal Power bankot! Ha GPS track-kel igazolod, hogy teljesítetted az útvonalat, akkor ne aggódj, haladj tovább, így is sikeres teljesítő lehetsz. Ha nem egyedül vagy kint a pályán, akkor más telefonján is becsekkolhatsz a saját kódoddal, a rendszer fel fog ismerni.

 Mi történik, ha kicsúszok a szintidőből?

Ha szintidőn túlérsz be, az sajnos sikertelen teljesítésnek számít. 

A szintidőt másodperc pontosan be kell tartani. Ha kicsúsznál akkor az eredménylistában a neved mellett megjelenik, hogy “szintidőn túl”.

Mi történik, ha kihagyok egy pontot?

Ha GPS track-kel tudod bizonyítani, hogy végigmentél az útvonalon, akkor semmi gond, haladj tovább, így is sikeres teljesítő lehetsz. Kérjük ebben az esetben keress minket!

Teljesíthetem több részletben?

Nem, ez nem bankhitel, itt nincsenek részletek! Ha elkezdted, végig kell csinálnod, ha ez nem sikerül akkor a “feladta/nem teljesítette” felirat jelenik meg a neved mellett.

Csak sorban teljesíthetem a pontokat?

Igen, a teljesítés akkor sikeres, ha a pontokat a megadott sorrendben olvasod le.

Hol találok listát a teljesítőkről?

A főmenüben az EREDMÉNYEK link-re kattintva tudod megnézni, vagy kattints ide.