10 km-es Városkör

Maszat SE Városkör (11,11 km)

útvonalleírás

Ezen az útvonalon bármelyik pontról indíthatod az utad. Arra ügyelj, hogy ott be kell befejezni, vagyis utad végeztével olvasd le újra a kódot. A kódok verseket tartalmazó fehér táblácskákon láthatóak. A legtöbb esetben pótkód is meglelhető általában ugyanazon fán, vagy közeli helyen.

Csekkolj be az első ellenőrző ponton (itt a cukrászdával kezdjük). Olvasd le a QR kódot, majd írd be a saját 5 karakterből álló kódodat, melyet a honlapon való regisztráció után e-mailen megkaptál. Válaszd ki a teljesítés módját és mentsd el. Ezek után indulhatsz is.

A cukrászda csekkolás után térj ki a fő útra, majd balra haladj végig a Katolikus templom mellett, át a Szent István téren, majd a Vermesy Péter Általános iskola mellett, amíg a Liszt Ferenc utca nem keresztez. Ott haladj át a zebrán (szembe balra a Trianoni emlékmű) és kövesd a járdát lefele. a Fő út mentén. A lámpás zebrán térj át a túloldalra (szakorvosi rendelőintézet), majd folytasd utad a tovább a túloldalon. A jobbra letérő DózsaGyörgy utcába térj le, majd 80 méter múlva balra térj le az útról egy kis közbe.100-200 méter múlva lefele rátalálsz a Történelmi sétány útjára, ami a patak mellett visz majd (villanyoszlopon M jelzés). Ott térj rá a sétányra, amíg el nem visz a Petőfi Szülei emlékhelyhez, mely a sétány végén található.

A verses táblát (2.EP.) a pergola belső oldalán találod az egyik padon. (pótkód: pergola hátulján) A kód beolvasása után térj vissza kissé, majd haladj át a patak túloldalára. Ott találod a hajdani Petőfi téri Általános iskola (Ma Szeberényi Lajos Helytörténeti Gyűjtemény) épületét. Azt kerüld meg a kis emelkedős körútra térve, rátérve, majd visszajutsz a Luther Márton utcára. Azon haladj tovább a Kálvin utcáig. Ott fordulj balra és 50 méter múlva megtalálod a haranglábat.

A kódot (3. EP.) a harangláb lépcsőtámfalának kerítésére rögzítve találod a járda mellett. (pótkód: a támfal belső oldalán lenn) A csekkolás után fordulj vissza a Kálvin utcán és fordulj be az Aradi utcába. Haladj az Aradi Vértanúk emlékműig.

A 4.EP az emlékmű mögötti fán van jobb oldalon. (Pótkód: ugyanazon a fán a túloldalon lenn.) Lecsekkolás után folytasd az utad visszafele a Sugár úton. Hamarosan eléred az Evangélikus temetőt, melyen impozánsan áll az Evangélikus Templom. Haladj tovább a Sugár úton végig még 500 métert, ameddig egy zebrát nem találsz. Ott térj át a túloldalra és folytasd utad le a Sugár úton. Itt láthatod az egykori Villasor épületeit (ma magánházak). Az út balra kanyarodik. Elhaladsz a Vasútállomás, majd ott jobbra az 1956-os emlékmű mellett. A vasútállomással szemben kissé jobbra láthatod a pénzes Villa épületét (felújítás alatt-építési hangulatban).

Az 5.EP. a Villa kerítése előtti baloldali fán. (pótkód: ugyan azon fa tövében lenn.) A lecsekkolás után 150 méter múlva balra fordulj be a Galilei közbe, melyet mindig jobbra tartva kövess, amíg kiérsz a Luther utcára. Szembe vágj át a játszótér kerítése mögött és kövesd a kijárt utat át a hídon, majd balra fordulva. Az erőpark után jobbra térj fel az aszfaltozott emelkedőn. Ott kiérsz a Horváth Mihály utcára. Fordulj jobbra és kövesd a kanyaros utcát, amíg ki nem érsz a Liszt Ferenc utcára. Ott fordulj balra, majd haladj egészen a kereszteződésig. Térj rá jobbra az Ady Endre utcára. Kb. 200 méter múlva balra találod a Református Templomot.

A 6.EP. a templom autóbejárója melletti fán (árok mellett) található. (pótkód: ugyanazon a fán lenn) Csekkolás után folytasd az utad felfele, majd 150 méter múlva kanyarodj be jobbra a Klotild, majd Vekerle utcába Haladj a Szegfű utcáig, ott fordulj be és a végén térj rá balra az Árpád Vezér utcára Haladj végig, majd élesen balra felkanyarodj a Kossuth utcára. Balra találod az Árpád Parkot.

A 7. EP. a parkba betérve látható baloldali salakos sétaút mellett található baloldali fán. (pótkód: a fa tövében lenn). Csekkolás után fordulj rá a Kossuth utcára és haladj balra. A legelső keresztutcába jobbra (Bajza u.) kanyarodj be, menj végig. Ott balra fordulj a Határ úton és haladj végig a Katona József utcáig. Kissé balra tartva a zebrán kelj át a túloldalra és a Zrínyi utcába haladj egyenesen a Jókai utcáig. Ott tartson az utad a Szurony közig, ahol fordulj be és haladj el a játszótér jobb oldalán, át egyenesen le, amíg kiérsz a Lövéte utcáig (látható az óvoda, sportpálya). Ott fordulj balra.

A 8.EP. az óvoda kerítésének sarkánál található a járda mellett. Csekkolás után folytasd tovább z utad a Lövéte utcán, míg kiérsz a Jászberényi útig. Fordulj balra és a járdán haladj egészen végig a körforgalomig. Ott balra fordulj és a körforgalom körüli zebrán kelj át (dupla zebra). Onnan fordulj balra rá a Kossuth Lajos utcára és haladj le a Martinovics térig. Ott találod a 8. EP. a játszótér kerítésre rögzítve a hirdetőtábla mellett. Csekkolás után fordulj jobbra a nagy nyárfa irányába és fuss le az Ady Endre utcán a Bethlen utcáig. A kereszteződésnél fordulj balra és fuss le egészen a cukrászdáig. Ott csekkold be újra a Rajt-Célkódot-9.EP. Megérkeztél!