Tudnivalók

Tudnivalók

Távok

Több különböző távot terveztünk. Ezek közül kettő a városon belül halad, a többi a Gödöllői-dombság területén. Egyenlőre a két „városi kör” készült el.

A rövidebb 6 km, a hosszabb 12 km hosszúságú.

A rövidebb „Ófalu Kör a Decathlontól indul, a patak vonalát követi érinti Maglód Ófalujának legszebb részeit, majd a Decathlonhoz érkezik vissza. Útvonal: Maglód, Decathlon – Dózsa györgy út – Szent István tér – Luther utca – Maglód, Decathlon.

A hosszabb, „Város Kör” útvonala részben megegyezik a rövidebbel, de a Sugár utcai villasor, a maglódi vasútállomás, a városközpont és a Martinovics tér is egy-egy megálló lesz az úton. Útvonal: Maglód, Decathlon – Luther utca – Harangláb – Evangélikus temető – Ulicska – Luther utca – Sugár utca – Liszt Ferenc utca – Szent István tér – Rákóczi utca – Martinovics tér – Ady Endre utca – Dózsa György utca – Maglódi Decathlon.

Részletes útvonalleírást, térképet az Útvonal menüpont alatt találsz. (kattintásra bejön)

Teljesítési módok

futva, gyalogolva/egyénileg vagy csoportosan (Minden csoporttagot regisztrálni kell!) A túrák bármikor teljesíthetők.

Korhatár

A túrán 14 éven aluliak csak nagykorú kíséretében indulhatnak vagy: 16 éven felüliek önállóan is indulhatnak, ennél fiatalabbak csak nagykorú kíséretében. Mindenki csak saját felelősségére!

Ellenőrzőpontok

A túra útvonalán QR-kódos ellenőrzőpontokat helyeztünk ki. A QR kódokat a városban villanyoszlopokra, a határban fákra rejtettük. A kódok leolvasásakor a rendszer regisztrálja a pontos időt. Az elhelyezett kódokon kívül is jelzéseket helyeztünk el. A 6 km-es táv jelzése …. színű, a 12 km-es távé …..
A Rajt- és Célkódon kívül a rövid távon … db-ot, a hosszú távon … db-ot.

Ezeket a kódokat megadott sorban leolvasva teljesítheted a távot.

Ehhez szükséged lesz:

 • okostelefonra – mobil internettel 
 • QR-kód leolvasó alkalmazásra

Itt kipróbálhatod a QR-kód leolvasódat!

A kódok pontos helyét a részletes leírásban megtalálod. Ha nem találod valamelyik pontot, ne aggódj, minden esetben van egy alternatív pont (egy második kód is) a közelben.

Szintidők

A különböző távokhoz és teljesítési módokhoz az alábbi szintidők tartoznak.

 

Szintidők

Táv

Teljesítés módja

Futva

Gyalog

Kis kör – 6 km

óra

óra

Nagy kör – 12 km

óra

óra

Önellátó esemény

Önellátó alatt azt értjük, hogy a teljesítő, alkalmazkodva az adott helyzethez, a problémáit (legyen az fizikai, mentális vagy az időjárás okozta) önmaga oldja meg. Ehhez a következőket kell betartania minden teljesítőnek: A rajttól a célig végig magánál kell tartania a felszerelését (lásd: ajánlott felszerelések), és biztosnak kell lennie abban, hogy a nála lévő élelmiszer és folyadék a táv végéig elegendő.

Az útvonalon található nyilvános kutak és boltok felsorolása az itinerben található.

Ajánlott felszerelés

 • QR-kód leolvasására alkalmas mobiltelefon, mobilinternet előfizetéssel
 • itiner
 • a Gödöllői-dombság/Maglód város térképe vagy/és gps track
 • étel, víz
 • időjárásnak megfelelő öltözet
 • fényképes igazolvány
 • készpénz

 

Felkészültség

A teljesítőnek tisztában kell lennie az útvonal sajátosságával, a választott táv hosszával, nehézségével és tökéletesen felkészültnek kell lennie rá. Külső segítség nélkül kell kezelnie pszichés, mentális, izomzati, emésztési problémákat és tudatában kell lennie annak, hogy a fenti problémák megoldása az ő saját feladata.

Regisztráció, nevezés

Először regisztrálnod szükséges. Egy öt számjegyből álló kódot kapsz, ezzel kell majd az 1. ellenőrzőpontnál „igazolni magad”.

Ha ez megtörtént, és a túra Szabályzatát is elfogadtad, akkor bármikor indulhatsz. Az első QR-kód leolvasásakor a kódod beírásával regisztálja a rendszer az indulásodat. Itt adod meg a teljesítés módját is.A honlapon külön nevezni nem kell.

A sikeres teljesítés feltételei

 • Légy tisztában a szabályzattal!
 • Regisztrálj!
 • Az útvonalon az ellenőrzőpontok QR kódjait megadott sorrendben olvasd le!
 • Szintidőn belül érj célba!


Részvételi díj

Sikeres teljesítés esetén mindenképpen felkerülsz a „Sikeres teljesítők” névsorába. Ingyen letölthető és kinyomtatható oklevelet is készíthetsz magadnak. Ha kitűzőt vagy érmet szeretnél, annak költségét a célnál a Maglód Decathlon Áruházban kérheted annak nyitvatartási idejében.

A kitűző díja:

Az érem díja:

 

Szolgáltatások

Az részvétel során (előtt) az alábbi szolgátatásokat veheted igénybe:

 • részvétel valamelyik MaMa Körön.
 • QR kódos időmérés
 • az útvonal gps track-je letölthető változatban
 • itiner – szöveges és táblázatos – letölthető változatban
 • veszély esetére telefonos ügyelet
 • megjelenítés a hivatalos eredménylistában

 

Rajt és cél

a Maglód Decathlon Áruházban. Itt vehető át a kitűző és/vagy az érem. Mosdót, vízvételi lehetőséget találsz az áruházban. A közelben található még Auchan Áruház. Bauhaus és KFC.

 

Megközelítés

Autóval a 31-es út … kilométerénél. Parkoló az áruház előtt.

Tömegközlekedéssel: Ingyenes Auchan busszal Gyömrőről, Ecserről, Üllőről és Pécelről. Budapestről a 162-es autóbusszal Kőbánya alsó vasútállomástól.