GYIK

Mikor teljesíthetem a túrát?

Röviden: bármikor! Ez egy egyéni körtúra, de nem előre meghatározott időpontban van, hanem mindenki egyénileg döntheti el, mikor teljesíti.
Kitűzött rajtidőpont tehát nincs, az év bármelyik napján indulhatsz.

Kiemelten fontos a z induló saját felelőssége és megfelelő magatartása a terepen!

Megfelelő öltözet és láthatóság (kiemelten fontos napnyugtától napkeltéig!!).

Pl.:megkülönböztető mellény/fényvisszaverő  alkalmatosságok/ FEJLÁMPA/ egyéb világítás.

Milyen edzettség szükséges a MaMa teljesítéséhez?

Gyalog: Ha már voltál 10 km-nél hosszabb teljesítménytúrán, nem lesz gond. Ajánlanánk egy hivatkozást: http://www.teljesitmenyturazoktarsasaga.hu

Kerékpár: A túra terepen és aszfalton halad, ezért csak mountain bike-al teljesíthető. Esősebb időben, vagy nyár derekán nagyon nehéz pálya tud kialakulni, ez leginkább dagonyát jelent egyes helyeken, de igyekszik a pálya a járhatóbb utakon vezetni. Ezzel mindenképp számolj!

Futva: Mindenképpen szükséges a megfelelő  tapasztalat, a távokhoz megfelelő állóképesség.

El lehet közben tévedni?

Igen, az ember bárhol el tud tévedni, ha nincs megfelelően felkészülve!  A turistajelzések ismerete és jó tájékozódási képesség elengedhetetlen a sikeres teljesítéshez. Célszerű Gödöllői-dombság turistatérképet vinni magaddal. Az sem árt ha letöltöd az útvonaltervet.

Gyalogos-t jelöltem be futhatok közben?

Semmi akadálya, nem tudjuk folyamatosan ellenőrizni, hogy futsz vagy gyalogolsz. Mindkettőnek örülünk.

Teljesíthetem többször is?

Igen, ahogy befejezted indulhatsz is akár a következő körre.

Mi fog történni egy kód leolvasásakor, honnan tudom hogy sikeres volt?

Ha leolvastad telefonoddal a QR kódot, meg kell nyitnod  a felajánlott weboldalt. A pont neve, a km és a pontos idő fog megjelenni. Ha ez megvan, biztos lehetsz benne, hogy rögzített a rendszer. Itt egy teszt kód, próbáld ki.

Lehet-e online követni a túrát?

Igen. A honlapon jobb oldalt “Most teljesítik a túrát” szöveg alatt láthatóak azok akik elindultak és még nem értek be. (Rajt és Cél kód beolvasása között), vagy az Eredmények menű alatt.  Csak akkor jelenik meg az info ha már leolvasta a rajt kódot.

Miért kell okostelefon?

A QR alkalmazás használatához.

Hogyan lehet leolvasni a QR kódot?

Tölts le a telefonodra egy QR-kód leolvasó alkalmazást! Ezzel tudod „lefotózni” a kódot, amivel automatikusan megnyílik az adott ponthoz tartozó weboldal. Itt csak be kell írnod a nevezésnél kapott 5 jegyű számkódot, és a rendszer automatikusan regisztrálja a részidődet. Néhány lehetőséget itt találsz! 

Nem találom az ellenőrző ponton a QR kódot, mit tegyek?

Minden ponton elhelyeztünk egy tartalék kódot is. Nézz körbe, az itiner alapján biztosan megtalálod. Ha nem sikerül, kérj tőlünk telefonos segítséget!

Hogyan teljesíthetem, ha nincs okostelefonom?

Több javaslat is van:  kérj kölcsön, ha ez nem működik, akkor ne indulj egyedül, ha párban mész valakivel akinek van, akkor csak arra kell figyelned, hogy a saját kódoddal be kell lépned neked is. Alkalmas készülék nélkül ne indulj el! Nem tudod leolvasni a QR kódokat, így nem regisztrál a rendszer.

Van az erdőben internet elérés?

Mindhárom szolgáltatóval teszteltük az útvonalat, sajnos van olyan szakasz, ahol nincs egyik szolgáltatónak internet lefedettsége Ha nincs térerő, ne ess kétségbe. Olvasd le a kódot, menj tovább és próbáld meg 300 méterrel odébb megnyitni. A megfelelő QR kód olvasó eltárolja a History-ban a beolvasott kódokat, így amint van neted, azonnal meg tudod nyitni.

Mi van, ha egy ponton nincs térerő?

Egy kérdéssel fentebb a válasz!

Mi történik, ha teljesítés közben beázik/lemerül a telefonom?

Úgy indulj el, hogy fel van töltve a telefon. Esetleg vihetsz magaddal Power bankot! Ha GPS track-kel igazolod, hogy teljesítetted az útvonalat, akkor ne aggódj, haladj tovább, így is sikeres teljesítő lehetsz. Ha nem egyedül vagy kint a pályán, akkor más telefonján is becsekkolhatsz a saját kódoddal, a rendszer fel fog ismerni.

 Mennyi a szintidő?

24 órát adtunk meg mind a két útvonalra, így gyakorlatilag nincs szintidő. 24 óra elteltével sikertelen teljesítéssé válik.

Mi történik, ha kihagyok egy pontot?

Ha GPS track-kel tudod bizonyítani, hogy végigmentél az útvonalon, akkor semmi gond, haladj tovább, így is sikeres teljesítő lehetsz. Kérjük ebben az esetben keress minket!

Teljesíthetem több részletben?

Csak a 24 órán belüli teljesítés sikeres.

Csak sorban teljesíthetem a pontokat?

Igen, a teljesítés akkor sikeres, ha a pontokat a megadott sorrendben olvasod le.

Hol találok listát a teljesítőkről?

A főmenüben az EREDMÉNYEK link-re kattintva tudod megnézni, vagy kattints ide.