MASZAT-Decathlon Város Kör

Letölthető Itinerek:

Javasoljuk, hogy ezt a kört a városközpontból indítsd el!

A kód pontos helye: A MagHáz jobb oldalán lévő villanyoszlop járda felőli  oldala. A tartalék pont helye: a MagHáz jobb oldali első pergolájának belső oldalán. 

MagHáztól indulj el a Fő úton Nyugati irányba. A Fő utat a a Coop üzlet után a Wodiáner út váltja fel, elhaladsz a Trianoni  és a Petőfi emlékművek között, majd 300 méter megtétele után fordulj jobbra a Vas-Műszaki boltnál az Irinyi közbe.  A Vas-Műszaki üzlet után az út ketté válik, itt tarts balra! Kövesd a Maglódi (17.) csatornát Északi irányba. Pár méter után eléred a Történelmi sétányt.  A sétány végén meg fogod találni a 2. ellenőrző pontot a Petőfi emlékhelyet a Petőfi téren (Dózsa György út)!  A kód pontos helye: a híd bal pillérén. A tartalék pont helye: a Petőfi emlékhely pergolájának patak felőli oldalán. (Eddig megtett táv: 900 m)

Maradj a Dózsa György úton és folytasd utad Észak felé  800 méteren keresztül. Az utad beletorkollik a Kepler János utcába, kb. 60 méter után  fordulj balra. Majd 100 méter után eléred az Aradi vértanúk utca felső szakaszát, a hosszú emelkedőn elhaladsz a Bauhaus mellett. A körforgalomban tarts jobbra! Az Eszterházy János utcán haladj Északi irányba, majd az első lehetőségnél fordulj balra. Ezt követően a körforgalomnál fordulj a Decathlon irányába. El is érted a 3. ellenőrző pontot a Decathlont!  A kód pontos helye: a Decathlon bal oldali ajtaja mellett. A tartalék pont helye: az áruház bal sarkán  találhatod.  (Eddig megtett táv: 3 km)

A Decathlon áruháztól indulj tovább a parkolón keresztül Déli irányba. Haladja névtelen úton 300 métert és fordulj be jobbra az Eszterházy János utcába. 200 méter után a körforgalomnál ismét déli irányba kell fordulnod és követned az Aradi Vértanúk utcát. 450 méter után menj tovább egyenesen ezen az úton (itt betontorlaszokat találsz az úttesten). Ha jó a szemed, akkor már látni fogod az Aradi vértanúk emlékművét! Meg is érkeztél a 4. ellenőrző ponthoz.A kód pontos helye: az emlékmű jobb oldalánál a villanyoszlop beton lábazatán. A tartalék pont helye: az emlékmű hátulján. (Eddig megtett táv: 4,3 km)

Folytasd utad tovább az Aradi vértanúk útján mintegy 500 métert, majd fordulj jobbra a Kálvin utcán. Elhaladsz az 1720 körül épült harangláb mellett. A kis kaptatón folytatva utad eléred a Sugár utat. Innen már látni fogod az Evangélikus templomot, ami egyben az  5. ellenőrző pont. A kód pontos helye: a Kálvin utca és a Sugár utca sarkán egy villanyoszlop (trafó) beton szerkezetén. A tartalék pont helye: a Sugár úton északi irányba a következő villanyoszlop beton szerkezet belső felén. (Eddig megtett táv: 5,1 km)

Visszatérve a Sugár útra haladj Déli irányba 500 métert. A Sugár út és a Wodiáner úr találkozásánál elhaladsz egy kis hentes üzlet mellett.  Mintegy 200 méter megtétele után a Sugár út ezen szakaszán találod a 6. ellenőrző pontot, Villasort. A kód pontos helye:Sugár utca 10. szám előtti villanyoszlopon. A tartalék pont helye: az utca másik oldalán a Sugár utca és Kastély köz sarkán egy dupla villanyoszlop beton szerkezetén.  (Eddig megtett táv: 5,9 km)

A lejtős utat követve a bal kanyar után eléred a  Vasútállomást, mely egyben a 7. ellenőrző pont. A kód pontos helye: a Colombus söröző előtti villanyoszlopon. A tartalék pont helye: az 1956-os emlékművel szembeni villanyoszlop belső oldalán. (Eddig megtett táv: 6,1 km)

Haladj tovább Keleti irányba a Madách Imre utcán 500 métert és az utca végén fordulj balra a Liszt Ferenc utcán. A Maglódi Vermesy Péter Általános Iskola sarkánál fordulj jobbra az Ady Endre utcán.  Pár méter megtétele után eléred a Református templomot, ez a 8. ellenőrző pont.A kód pontos helye: A templomhoz legközelebbi oszlop járda felőli oldalán. A tartalék pont helye: A templom legközelebbi oszlop utca felőli oldalán. (Eddig megtett táv: 7,3 km)

Kód olvasás után folytasd utad az Ady Endre utcán egészen a következő kereszteződésig és fordulj jobbra. Ez a Klotild utca, a közel 100 méteres utcát magad mögött hagyva keresztezed a Petőfi utcát és a Klotild utca folytatásaként rátérsz a Wekerle utcára, melyen 400 métert kell haladnod. Térj le jobbra a Szegfű utcába, ez szintén egy rövid kis utca. Kicsit több mint 100 méter után fordulj balra az Árpád vezér utcára. Közel 600 méter megtétele után eléred a Maglódi nyaraló állomást, itt fordulj balra és 100 méteren belül eléred az Árpád vezér parkot, mely a 9. ellenőrző pont.A kód pontos helye: a park bal oldalán lévő  ház előtti villanyoszlop beton szerkezetén. A tartalék pont helye: a villanyoszlop mögötti kerítés lábazatán. (Eddig megtett táv: 8,8 km)

A parkból térj vissza a Kossuth Lajos utcára és indulj Északi irányba! A Kossuth utca kissé emelkedős szakaszán 700 métert kell megtenned, hogy elérd a Martinovics teret ahol a 10. ellenőrző pontot találod. A kód pontos helye: a cukrászda jobb oldalán lévő hirdető tábla melletti  villanyoszlop beton lábazata. A tartalék pont helye: a  cukrászda felőli oldalon a  hirdető tábla sarka. (Eddig megtett táv: 9,7 km)

Ismét sikeres kód leolvasás után fordulj Nyugati irányba és folytasd utad az Ady Endre utcán egészen a József Attila Krt.-ig. Itt fordulj Északi irányba és az utad folytasd így egészen a Rákóczi utcáig ahol balra kell fordulnod. Már a célegyenesben vagy! Le kell küzdened az utolsó métereket és ismét eléred a Művelődési Házat  ahol végére érsz a 10886 méteres városi túrának szintemelkedés +110 m, – 110 m).

Gratulálunk a sikeres teljesítéshez!

Letölthető GPX és egyéb Track-ek:

GPSies - Város Kör

Vízvételi lehetőség és boltok

0 km – Maglód, Szent István tér és környéke
Fő út 2-22 között:

Coop üzlet (Nyitva: H-Szo: 06-18, V: zárva)
Corner italdiszkont (Nyitva: H-V: 08-21)
Nemzeti Dohánybolt (Nyitva: H-Cs: 6-20, P: 6-21, Szo: 6-20, V: 7-12)
Albán Pékség (Nyitva: H-V: 06-21)
A Fő út 2-22 között találsz zöldségest a Művelődési ház mellett, Gyógyszertárat, Dohányboltot.

Parkolni a Coop mellett vagy a Művelődési ház mögött tudsz!

3 km – Maglód, Decathlon

Vízvétel és mosdó nyitva tartási időben (Nyitva: H-Sz: 9-20, V: 10-18)
KFC Maglód (Nyitva: H-V: 10:30-20:00)

5 km – Maglód, Temető

Vízvételi lehetőség a Kálvin utca és Sugár utca sarkán, illetve a Sugár utcán.

6,2 km – Maglód, Bellus János tér 3. 

Colombus söröző (Nyitva:H-Cs: 12-22, P: 12-24, Szo: 08-24, V: 09-22)

9,7 km – Maglód, Martinovics tér 7.

Horváth Cukrászda (Nyitva:H-V: 10-20)

10,3 km – Maglód, Rákóczi u. 44.

Póker Söröző (Nyitva:H-V: 07-21)